Monday 5 August 2013

ADVARSEL OM KINA KREDITT KLEM


Kreditt klem i Kina begynner å føle seg som sommeren før den økonomiske krisen i USA, sier en tidligere sjef økonomiske rådgiver til USAs President Barack Obama.

Austan Goolsbee, professor ved University of Chicago's Booth School of Business, fortalte en australske gruve-konferansen at en potensiell kreditt boble i Kina over de neste seks til 12 månedene ville være en "ganske alvorlig sak", spesielt for ressurser avhengige økonomier som Australia.

"Hvis du ser hva som skjer med kreditt og kredittspreadene i Kina og måten de får på denne berg-og dalbane, hvor markedet begynner å bli nervøs, renter start stiger betydelig, forårsaker regjeringen å komme inn og si 'vi er maxed opp' eller"vi skal prøve å gjøre kreditt løs"," fortalte Mr Goolsbee konferansen graveredskap og forhandlere.

"Som har en føler ikke ulikt sommeren 2007 før den store økonomiske krisen i USA."

Aktører i verdens nest største økonomi var nervøs at strammere pengepolitikk kan utsette tap i banksektoren, akkurat som de var i USA seks år siden, sa han.

"Det er de samme spørsmålene om finansiell sektor i Kina... implisitt bank tap kan være ekte high og ingen vet hvem som har disse tapene," Mr Goolsbee sa.

Han sa også Australias økonomien var tilværelse berørt som vekst i Kina bremset og råvarepriser svekket.

Men over mellomlang til lang sikt, Kina har fortsatt mye rom for å gjøre overgangen til en fokusert innenlandske økonomien, Mr Goolsbee sa.

1 comment:

  1. Book Mumbai to Mahabaleshwar Cabs Online at cabs2go Car Rentals. Trust cabs2go for the Best
    mumbai to Mahabaleshwar cab Services."

    ReplyDelete